Psihoterapie individuala
Vrei sa stii cum te pot ajuta sa depasesti situatiile dificile?
Iata cateva motive pentru care-mi poti solicita ajutorul, apeland la mine pentru psihoterapie individuala
- daca tristetea a devenit coplesitoare pentru tine, nu mai stii ce sa faci si iti rasuna frecvent in minte ʺdepresie, depresie, depresieʺ
- anxietatea nu-ti da pace, atacurile de panica apar frecvent si ai ajuns la capatul puterilor
- furia apare tot mai des, nu stii cum sa o gestionezi si exista riscul ca relatiile tale cu persoane dragi, apropiate sa se destrame
- insomnia a luat locul somnului odihnitor si esti extenuat(a)
- intri frecvent in relatii toxice si nu intelegi de ce
- ai dureri inexplicabile de cap, de stomac, desi medicul ti-a spus ca n-ai nimic
- au aparut probleme in ceea ce priveste viata sexuala si esti ingrijorat(a)
- ai ajuns in zona tulburarilor de alimentatie (anorexie, bulimie, mancat compulsiv)
- te chinuie gandul referitor la infertilitate si, desi analizele medicale sunt bune, copilul intarzie sa apara
- nu poti depasi pierderea unei persoane dragi (incheierea unei relatii, divort, deces)
- ai devenit dependent(a) – de jocuri de noroc, pornografie, droguri etc.
- desi ai facut tot ce credeai ca ar putea schimba lucrurile, constati ca repeti iar si iar aceleasi greseli si nu stii cum sa iesi din zona de autosabotare
Asadar, depresie, anxietate, atacuri de panica, emotii negative puternice si toate celelalte aspecte deja mentionate, sunt semnale de alarma menite sa-ti atraga atentia asupra faptului ca e nevoie sa faci ceva diferit, sa mergi la un psiholog - psihoterapeut!
Mai ai inca indoieli daca sa ma contactezi sau nu pentru psihoterapie? Hai sa vedem impreuna cum poti inlatura indoielile tinand seama de argumente puternice in favoarea psihoterapiei!
ʺPsihoterapia este un proces de durata, e mai simplu sa las lucrurile sa mearga in continuare asa sau sa iau medicamente, daca e cazul.ʺ Poate e mai simplu la prima vedere, insa, daca lasi lucrurile sa mearga asa, inseamna sa induri o situatie neplacuta sau chiar sa risti ca problemele sa se agraveze. In plus, nu uita ca si tratamentul medicamentos specific este de durata si poate aduce cu sine efecte adverse (de exemplu, agitatie psihomotorie, disfunctii sexuale, pierderea temporara a memoriei etc.)
ʺCe mare lucru sa se intample in psihoterapie? Cand tot ceea ce facem e sa vorbim?ʺ La o privire superficiala asa pare, insa lucrurile stau cu totul diferit. Relatia terapeutica pe care o construim impreuna, cunostintele si experienta mea de psihoterapeut, precum si implicarea ta sunt elemente esentiale pentru depasirea problemelor si dezvoltarea ta personala! Iata cate ceva din ceea ce au spus clientii mei: ʺSedintele de terapie au reprezentat un colac de salvare pentru mine si am apreciat foarte mult faptul ca am fost ghidata sa abordez dintr-o alta perspectiva problemele. Terapia m-a ajuta sa-mi cresc stima de sine, sa stabilesc un echilibru intre imaginea cu care ʺma privescʺ eu si modul in care ma percep ceilalti, sa am mai multa incredere in mine si sa invat sa spun ʺNu !ʺ’- Alexandra, 30 ani; ʺCel mai mult am apreciat rabdarea si caldura terapeutului” – Cristina, 38 ani
ʺPsihoterapia este costisitoare.ʺ Da, presupune un efort financiar suplimentar, insa viata si fericirea ta sunt nepretuite!
ʺPsihoterapia presupune implicare.ʺ Da, insa in loc sa te zbati sa supravietuiesti intr-o situatie impovaratoare, e oare mai bine pentru tine sa faci eforturi in directia schimbarii care-ti aduce in final beneficiile unei vieti implinite?
Ce presupune psihoterapia ? Sa participi in mod constant la sedintele de psihoterapie, care, cel mai adesea, se desfasoara cu o frecventa saptamanala sau bilunara. Pretul unei sedinte de 50 de minute este de 250 lei. Cabinetul este situat central, in sectorul 4, zona Piata Unirii.